Actueel

Actueel

Bereikbaarheid – wegwerkzaamheden

01-07-2023

Er zijn werkzaamheden aan de Postweg tot medio oktober 2023, tot dan is de Postweg vanaf de Lossersedijk tot de Lossersestraat gesloten. Ook zijn ze vanaf 1 mei 2023 gestart met de herinrichting centumplein De Lutte. Deze zijn naar verwachting pas in 2024 klaar. Dit betekent dat u en wij deze periode hinder ondervinden met betrekking tot onze bereikbaarheid. Wij danken u voor uw begrip.

 

.

Nieuwe Bergmann meststrooiers

15-03-2023

Nieuw in bedrijf genomen zijn deze 2 Bergmann meststrooiers.

Wilt u meer weten?
Neemt u dan vrijblijvend Contact met ons op

Maïsrassenlijst 2023

01-03-2023

Klik op de onderstaande link:

Maïsrassenlijst 2023

Wilt u meer weten?
Neemt u dan vrijblijvend Contact met ons op

Veranderingen mestregistratie leveranciers en afnemers per
1 januari 2023

15-01-2023

Vanaf 1 januari 2023 verandert de wijze van mestregistratie. Voor het verantwoorden van dierlijke meststoffen worden de gevraagde gegevens doorgegeven met het rVDM van de overheid. De papieren mest bon vervalt en wordt “digitaal”.

Wat verandert er met het rVDM
rVDM werkt realtime en digitaal en vervangt de papieren versie van VDM (het vervoersdocument). Dat heeft voor iedereen, zowel voor vervoerders, leveranciers als afnemers van mest gevolgen voor de administratie. De belangrijkste wijziging is dat straks, voor, tijdens en na het vervoer digitaal gegevens worden doorgegeven aan de overheid.

e-CertNL account / digitale bevestigingsmelding
Zo zullen vanaf 1 januari 2023 alle vormen van mesttransport via e-CertNL plaatsvinden. Vanaf 1 januari 2023 doen zowel leverancier als afnemer ná het vervoer en uiterlijk binnen 7 dagen de digitale bevestigingsmelding via e-CertNL.
Alle bedrijfsmatige leveranciers en afnemers van mest moeten een account aanmaken in e-CertNL. U maakt een account aan door voor het eerst in te loggen op de website www.e-cert.nl . Alle informatie m.b.t. het mesttransport is daarna terug te vinden in e-CertNL.

Particulieren
Particulieren hoeven geen account te hebben bij e-CertNL. Zij hebben alleen een relatienummer van RVO nodig.

Voor meer info kijk ook eens op
www.verantwoordmestvervoer.nl
www.rvo.nl/rvdm
www.rvo.nl (hoe registreren)

Wilt u meer weten?
Neemt u dan vrijblijvend Contact met ons op

Wilt u meer weten?

Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op